Uratoiveista ja affiliate-markkinoinnista

Uratoiveista ja affiliate-markkinoinnista

Minulle henkilökohtaisesti työllistyminen on yksi tulevaisuuden tärkeimmistä tavoitteista ja toiveista, jonka eteen aion tehdä paljon työtä. Opintoja on kuitenkin jäljellä vielä melkoisesti ja pelkällä opintotuella kituuttaminen on alkanut tuntua raskaalta. Tästä syystä aivan lähitulevaisuuden urahaaveena onkin ansaita edes hieman lisätuloja blogini kautta. Affiliate-markkinointi on alkanut tuntua aina vain kiinnostavammalta vaihtoehdolta, omaanhan itsekin jonkinlaisia verkkokehitystaitoja. Aion tässä postauksessa kertoa hieman ajatuksiani affiliate-markkinoinnista, josta toivon saavani helpotusta tiukkaan opiskelijabudjettiini.

Miten aion ansaita affiliate-markkinoinnin avulla?

Aivan ensimmäiseksi aion liittyä palveluun, joka edistää affiliate-markkinoinnista kiinnostuneet tahot. Esimerkiksi Tradetracker on alkanut tuntua mielenkiintoiselta vaihtoehdolta ja aionkin kokeilla, hyväksytäänkö minut mukaan Tradetrackerin affiliate-piireihin.

Jos minut hyväksytään mukaan Tradetrackeriin, pääsen valitsemaan blogiini sopivia yhteistyökumppaneita. Olen ajatellut keskittyä muutamaan aihepiiriin, lifestyleen ja muotiin. Kun olen löytänyt sopivat yhteistyökumppanit ja toivottavasti tullut hyväksytyksi heidän ohjelmiinsa, pääsenkin varsinaisen mainosten teon pariin. Olen ajatellut, että lisään blogin reunoille muutaman mainoksen, joiden kautta tehdyistä ostoksista saan tuloja. Mainoksia ei ehkä kannata laittaa liikaa, etteivät ne ala ärsyttää lukijoita ja pahimmassa tapauksessa karkota heitä tyystin.

Tämän lisäksi aion kirjoittaa yritysten tuotteista ja lisätä näihin postauksiin linkkejä, joiden kautta tehdyistä ostoksista saan tuloja. Kovin suuria tulot eivät näytä olevan, minkä vuoksi blogin lukijamäärän tuleekin olla melko korkea, jotta riittävän moni klikkaisi mainoksia tai mainoslinkkejä ja tekisi ostoksia blogini kautta. Blogin sisältöön on siis kiinnitettävä suurta huomiota, jotta se houkuttelisi riittävästi lukijoita.

Mitä voisin mainostaa?

Olen ajatellut, että voisin mainostaa esimerkiksi vaatteita, sisustusjuttuja, hyvinvointituotteita ja kirjoja. Koska tykkään lukea, voisin ehkä mainostaa myös lukemiani kirjoja. Ajatuksena on, että lukisin kirjan ja kirjoittaisin siitä mielenkiintoisen arvostelun, joka toivottavasti houkuttelisi myös muita lukijoita kirjan pariin. Voisin lisätä juttuun affiliate-linkin yhteistyökumppanini sivulle tai esimerkiksi BookBeatiin, jos kirjan voisi lukea tämän palvelun kautta. Voisin ehkä myös saada yrityksiltä aivan erityisiä lukijoilleni suunnattuja alekoodeja, jotka voisivat auttaa sekä lukijoita että minua. Lukijat saisivat mieleistään luettavaa tavallista edullisempaan hintaan ja minä saisin tuloja lukijoiden tekemistä ostoista.

 
 

Comments are closed.