Shoppailua

Shoppailua

Shoppailu on yksi lempiharrastuksistani, mutta opiskelijana kukkaron nyörit ovat usein valitettavan tiukoilla. Tästä syystä hyppäsinkin ilmaan kuullessani, että Fortus AS Norjasta on avaamassa kotikaupunkiini outlet-kylän – enää pitäisi vain keksiä, kuinka jaksan odottaa marraskuuhun 2019 saakka. Siihen asti täytynee pärjätä tähänastisilla vinkeilläni, joiden avulla shoppailu onnistuu melko edullisesti mielekkäitä löytöjä tehden.

Suosin kierrätettyä muotia

Tykkään shoppailla kierrätettyä muotia, mikä auttaa pitämään kulut kasassa. Toki toisinaan tekee mieli ostaa jotakin uutta, mutta en myöskään tunne itseäni yhtään sen huonommaksi ihmiseksi, vaikka käytänkin pääasiassa kierrätettyjä vaatteita. Oikeastaan asia on ehkä pikemminkin jopa päinvastoin – ovathan kierrätetyt vaatteet uusia ympäristöystävällisempiä, ainakin elleivät edulliset hinnat saa ostajaa sekoamaan ja ostamaan yli oman tarpeen.

Millaisia vaatteita ja asusteita suosin ja mitä etsin juuri nyt?

Itse suosin laadukkaita materiaaleja ja ajattomia malleja. Tällaisia vaatteita löytää hyvin myös second hand -liikkeistä sekä kirpputoreilta, kunhan tietää mitä etsii. Myös nettikirpparit ovat varteenotettava vaihtoehto.

Juuri nyt suosin erilaisia neuleita ja paksuja huiveja. Huivia vaihtamalla omaan asuun saa aivan uudenlaisen ilmeen eikä tämän tarvitse maksaa paljon.

Minne suuntaan shoppailemaan halutessani uusia vaatteita?

Silloin kun haluan ostaa jotakin uutta, suosin alennusmyyntejä ja outlet-myymälöitä. Helsinkiin kohoava kokonainen outlet-kylä kuulostaakin houkuttelevalta vaihtoehdolta. Kylästä voi ostaa merkkivaatteita hyvillä alehinnoilla. Hanke maksaa huimat 50 miljoonaa, joten ainakin minun odotukseni ovat korkealla!

Tutustuin jo hyvissä ajoin etukäteen kylään tulossa oleviin brändeihin ja innostukseni nousi entisestään. Kylästä voi ostaa niin kotimaista Marimekkoa kuin trendikästä Hugo Bossiakin. Eikä unohtaa sovi myöskään sellaisia merkkejä, kuten Lexington, GANT, Tiger of Sweden, Guess, Luhta taikka Turo. Tarjolla on myös sisustustuotteita sekä urheilutarvikkeita. Shoppailun lomassa on myös mahdollista syödä kylän ravintoloissa. Alennukset ovat kuulemma vähintään 30% luokkaa eli kuulostaa lupaavalta, joskin 50% kuulostaisi vielä paremmalta. Ei mikään ihme, että hanke tavoittelee kahden miljoonan vuosittaisen asiakkaan ryntäystä viidessä vuodessa ja että kylän tavoitteena on olla suurin outlet-kylä koko Skandinaviassa. Kylä taisi jo saada minusta yhden asiakkaan!

 
 

Comments are closed.