Miten aion tulevaisuudessa ansaita ekstratuloja?

Miten aion tulevaisuudessa ansaita ekstratuloja?

Olen jo monessa postauksessani sivunnut sitä tosiasiaa, etteivät tuloni kerta kaikkiaan tässä elämänvaiheessa riitä aivan sellaiseen elämään kuin haluaisin. Jos tuloni vielä tipahtaisivat, olisinkin melkoisessa pulassa ja budjetointitaitoni joutuisivat venymään ja vanumaan entisestään. Olenkin ajatellut, että aivan lähitulevaisuudessa haluaisin ansaita ekstratuloja. Koska myös aika on kortilla opintojen ja harrastusten puristuksissa, niin oikeastaan tämä blogi tarjoaa ainoan väylän ansaita hieman ekstratuloja, joilla parantaa omaa elämänlaatuani. Kerron tässä postauksessa suunnitelmistani, joiden avulla aion ansaita blogilla pientä taskurahaa arkeani ilostuttamaan.

Affiliate-markkinoinnista lisätuloja

Aivan ensimmäiseksi olen ajatellut kokeilla affiliate-markkinointia. Aion siis liittyä johonkin portaaliin, joka tarjoaa tällaista mahdollisuutta. Tämän jälkeen pyrin solmimaan yhteistyösopimuksia muotiin ja lifestyleen keskittyvien yritysten kanssa ja sijoittamaan heidän mainoksiaan sivuilleni. En odota nopeaa ja runsasta kolikkosadetta blogini laariin, mutta pienetkin lisätulot voisivat auttaa ostamaan edes joskus itselleni jotakin pientä ekstraa ainaisen pennin venyttämisen sijaan – tai vaikkapa säästämään matkakassaa varten. Ehkäpä pikku hiljaa saisin kerättyä rahaa myös New Yorkin matkaa varten ja voisin toteuttaa unelmani päästessäni tutustumaan Isoon Omenaan.

Yhteistyöpostaukset

Olen myös harkinnut, että voisin kenties tehdä yhteistyötä erilaisten yritysten kanssa ja kirjoittaa heidän tuotteistaan tai palveluistaan yhteistyöpostauksia korvausta vastaan. Olen kuitenkin miettinyt, että kovin usein en tällaisia postauksia voi kirjoittaa, koska tiedän, että ne saattavat ärsyttää osaa lukijoista enkä toivo yleisökatoa.

Yhteistyötahojen valintaan tulee kiinnittää suurta huomiota. En halua mainostaa mitään sellaista, minkä takana en voi 100% seisoa. Jos yhtäkkiä alkaisin mainostaa turkiksia tai vaikkapa kasinotoimintaa, ei tämä varmastikaan toimisi kovin hyvin, koska kaikki minut vähänkään tuntevat taikka blogiani edes hetken seuranneet tietävät, että tällaiset tuotteet ja toiminnat ovat vastoin omia arvojani. En siis aio myydä omia arvojani ja ihanteitani blogimainostamisen alttarilla, mutta toivoisin voivani ansaita hieman lisätuloja tavalla, jonka voisin tuntea omaksi ja eettisesti oikeaksi.

Voisin tehdä yhteistyöpostauksia myös tuotteita tai palveluita vastaan, vaikka osa bloggareista ei tällaisesta toiminnasta pidäkään. Osa pitää postausten maksamista tuotteilla tai palveluilla jopa bloggaajan riistona. Itse ajattelen niin, että jos todella tarvitsen jonkin tuotteen tai palvelun ja kirjoitan sitä vastaan postauksen, auttaa tämä säästämään rahaa jotakin muuta hankintaa varten.

 
 

Comments are closed.