Minä yöelämän humussa

Minä yöelämän humussa

Kotikaupunkini, Helsingin yö voi olla tunnetusti kovin vauhdikas ja täytyy myöntää, että viihdyn itsekin Helsingin yöelämässä. Millaisia menomestoja kotikaupungistani sitten löytyy? Kerron niistä lisää tässä postauksessa.

Monipuolinen kotikaupunkini

Sen lisäksi, että Helsingistä löytyy runsaasti museoita on myös kaupungin yöelämä vilkasta. Se millaiseen kohteeseen milloinkin suuntaan riippuu hyvin pitkälti siitä, millaista iltaa odotan ja millaisessa seurassa lähden iltaa viettämään. Menomestoja löytyy jopa keskellä viikkoa, tosin opinnot hieman jarruttavat keskellä viikkoa juhlimista.

Osa paikoista on päräyttänyt melko kohtuuttomalta tuntuvan ikärajan

Osaan paikoista voi moni nuori juhlia olla armottomasti liian nuori. Esimerkiksi Kalle eli virallisemmalta nimeltään Kaarle XII on asettanut ikärajakseen minusta huiman tuntuisen 24 vuoden ikärajan. Kalle on tunnettu siitä, että 80% sen asiakkaista on miehiä, usein jopa korkeasti koulutettuja sellaisia. Apollo on toinen paikka, jonne ei moni ikänsä puolesta pääse.

Opiskelijabileet on nimensä mukaan suunnattu opiskelijoille

Opiskelijana erilaiset opiskelijabileet ovat tulleet tutuiksi. Tosin myöskään näiden bileiden pimeämpikään puoli ei ole jäänyt huomaamatta ja tällaisissa bileissä saakin olla tarkkana. Erilaiset hyväksikäyttötapaukset sekä huumausaineiden väärinkäyttötapaukset ovat liipanneet läheltä myös omassa kaveripiirissä. Valitettavan usein tuntuu, että naisten kokemaan ahdisteluun ei suhtauduta sillä vakavuudella, jonka se ansaitsisi ja ahdistelutapausten vakavuutta saatetaan jopa vähätellä. Naista saatetaan jopa syyttää siitä, että hän on joutunut ahdistelun kohteeksi. Pahimmillaan ahdistelua saatetaan pitää naisen omana vikana.

Yliopistolla on viime aikoina kuhistu siitä, kuinka myös yliopiston opiskelijapiireissä esiintyy raiskausuhkauksia sekä nettikiusaamista. Onpa nähty sellaisiakin tapauksia, joissa treffi-ilmoituksia on laadittu tekaistun deittiprofiilin turvin. Eräissä bileissä, joissa itsekin olin, epäiltiin, että naisopiskelijoita oli yritetty huumata. Seksuaalinen häirintä on näissä bileissä valitettavan yleistä. Toisinaan itsellänikin on ollut bileissä turvaton olo ja bileiden turvallisuusnäkökohtiin liittyvistä epäkohdista sekä suoranaisista laiminlyönneistä onkin alettu puhua enenevässä määrin. On hyvä, että näistä asioista uskalletaan puhua, vaikkakin moni puhuu anonyymisti.

Nyt opiskelijabileistä on saatettu antaa aika synkkä kuva. Eihän sitä voi kieltää, että onhan näissä bileissä myös hauskaa ja että ne tarjoavat oivallisen tilaisuuden tutustua uusiin ihmisiin, kunhan vain muistaa pitää maalaisjärjen mukana juhlahumussakin.

 
 

Comments are closed.