Laatu on määrää tärkeämpi myös ystävien suhteen

Laatu on määrää tärkeämpi myös ystävien suhteen

Myös ystävien suhteen suosin laatua määrän sijaan. Minulla onkin vain muutama sydänystävä, jotka ovat minulle sitäkin tärkeämpiä. En voisi koskaan kuvitella, että työ tai mikään muukaan tulisi minun ja ystävieni väliin ja olenkin valmis näkemään vaivaa ystävyyssuhteideni eteen. Minulle nimenomaan ystävät ovat rikkautta, johon pankkitilini saldo ei vaikuta millään tavoin. Niin ja ystävyyssuhteista sekä rahasta puhuttaessa tuli mieleen vielä sekin, että erään kirjailijan mukaan ystävyyssuhteet vaikuttavat yllättävän paljon henkilön nettovarallisuuteen ja että varakkaat ihmiset eivät yleensä ole pessimistejä. Tästä syystä varakkaille ihmisille onkin tavallisesti erityisen tärkeää valita tarkkaan ihmiset, joita he tapaavat. Mutta tämä onkin sitten jo kokonaan toinen juttu – tässä jutussa on tarkoitus puhua omista ystävistäni. Millaisia ystäviä sitten suosin? Kokosin tähän postaukseen kolme ystävän tärkeintä ominaisuutta, jotka toivon itsekin pystyväni täyttämään.

Luotettavuus

Minulle ystävän luotettavuus on ehdoton edellytys! Jos kerron jotakin salaista ystävälle, toivon, ettei seuraavana päivänä koko kaupunki tiedä asiasta. Luottamuksellisuus on ystävyyssuhteiden kulmakivi enkä voisi koskaan pitää ystävänäni sellaista henkilöä, johon en voisi luottaa. Sama toimii tietysti toisinkin päin; toivon itse voivani olla mahdollisimman luotettava ystävä, johon voi nojata myös elämän myrskyissä. Mielestäni ystävän tuntee juuri siitä, että hän seisoo vierelläni myös silloin, kun minulla ei mene hyvin.

Huumorintaju

Pidän huumorintajuisista ihmisistä. Siitä ei pääse yli eikä ympäri, että elämä ilman huumoria on mielestäni kovin harmaata. Huomaan ystävystyväni helpoiten sellaisten ihmisten kanssa, joiden huumorintaju kohtaa omani.

Halu auttaa

Arvostan sitä, että ystävä haluaa auttaa minua, jos tarvitsen apua. En nyt tarkoita sitä, että ystävän pitäisi uhrata oma elämänsä vuokseni ja rynnätä auttamaan vaikka keskellä yötä, mutta tavallista ystävyys-ja-avunanto-sopimusta ystävien avulla kyllä arvostan kuuhun ja takaisin!

Auttamista on sekin, että ystävä on valmis kuuntelemaan, jos haluan puhua minulle vaikeista asioista. Ehkäpä opinnot eivät suju tai elämä tuntuu muutoin menevän kohti alamäkeä – ja kovaa. Juuri tällaisissa tilanteissa tarvitaan ystävää, joka on valmis kuuntelemaan murheitani ja joka tarjoaa tarvittaessa olkapäänsä, jota vasten itkeä. Myös tämä toimii sitten toisinkin päin eli yritän myös itse olla paikalla ystävieni tarvitessa apua.

 
 

Comments are closed.