Kuinka löysin työn, joka joustaa elämäntyylini mukaan?

Kuinka löysin työn, joka joustaa elämäntyylini mukaan?

Olen aikaisemmin ollut työssäni 24/7 oravanpyörässä, josta niin kovin monet varmasti tunnistavat itsensä. Päivät toistivat itseään, viikosta toiseen. Jossain vaiheessa alkoi kuitenkin tuntua vahvasti siltä, ettei tämä oravanpyörä ole sitä mitä elämältä haluan. Työn lisäksi halusin myös elää, matkustella ja nauttia, ilman, että olisin koko ajan sidottu tiukkoihin aikatauluihin. Nyt voin sanoa, että olen onnistunut tässä ja kerron tässä, miten sen tein.

Ajasta ja paikasta riippumaton työ tarjosi ratkaisun avaimet

Ajasta ja paikasta riippumaton työ oli ratkaisu tilanteeseeni. Tarvitsin työn, joka joustaisi muun elämäni ympärillä, mutta tarjoaisi silti riittävän elannon. Juuri tähän elämäntilanteeseen toivoin löytäväni työtä, jota voisin tehdä missä ja milloin tahansa. Aluksi tällaisen työn löytäminen ei ollut helppoa, mutta lopulta sitkeä työni palkittiin ja löysin muutaman vakioasiakkaan, jotka pystyivät tarjoamaan minulle riittävästi työtä ja tuloja elämäntyylini ylläpitämiseen.

Nyt minun tarvitsee vain ottaa koneeni mukaan, ja voin työskennellä vaikkapa toiselta puolelta maapalloa hotellihuoneesta käsin, ihanan rannalla vietetyn päivän jälkeen. Minun ei tarvitse tehdä töitä tiettyyn aikaan tai tiettynä päivänä, vaan työt joustavat, kunhan vain pidän sovituista deadlineista kiinni. Voin siis näpytellä koneen äärellä vaikka iltamyöhään, samalla kuin lepuuttelen päivän kävelystä väsähtäneitä jalkojani.

Miten ja mistä löysin ajasta ja paikasta riippumatonta työtä?

Liityin muutamalle nettisivustolle, joissa freelancerit voivat ilmoitella tarjoamastaan työpanoksesta, ja työntarjoajat puolestaan voivat etsiä työlleen sopivaa tekijää. Käytin melko paljon aikaa profiilini luomiseen, sillä se on ensivaikutelma, jonka työntarjoaja minusta saa. Muokkasin ja hioin tekstiä ja valitsin itsestäni mahdollisimman edustavan kuvan profiilikuvaksi. Pyrin kertomaan tarkasti koulutuksestani ja työkokemuksestani, sekä omista vahvuuksistani.

Alussa töiden saaminen oli haastavaa. Kun aloin kerätä positiivista palautetta niiltä muutamilta asiakkailta, jotka onnistuin saamaan, alkoivat isommatkin yritykset kiinnostua minusta. Lopulta pääsin jopa valitsemaan parhaat työt päältä. Aloittelevalle freelancerille antaisinkin vinkiksi, että ensimmäiset työtehtävät kannattaa tehdä aivan erityisen huolellisesti, ja aivan erityisen tarkkaan aikatauluja noudattaen. Profiiliin jätettyjen positiivisten arviointien merkitystä tulevien työtehtävien saamisessa ei kannata aliarvioida. Ne ovat kuin käyntikorttejasi, joita tulevat työnantajasi punnitsevat ennen valinnan tekemistä!

 
 

Comments are closed.